Om oss

Ápagaget är ett rutinerat skånskt band som spelar irländsk, svensk och amerikansk musik, både traditionellt och nyskrivet, och bjuder alltid in till folkfest. Upplev irländsk musik och allsång på nära håll!

Vid intresse / beroende på sammanhang samarbetar vi även med dansare, för att ge en helhetsupplevelse med irländsk musik och dans.

Kontakta oss för bokning, se våra kommande spelningar här på webbsidan och läs mer om medlemmarna nedan.

Krister Larsson

Sång, gitarr, mandolin, cittern, bodhran

Krister Larsson är Ápagagets grundare, välkänd för sitt artistiska driv, sin musikalitet och sin scennärvaro. Han växte upp i Olofström och har studerat musik på Fridhems Folkhögskola och Malmö Musikhögskola. Från början var det symfonisk rock, pop och jazz som gällde – intresset för irländsk musik, swing och amerikansk oldtime kom senare i livet men då med desto större kraft.

Några av de tidigare band Krister spelat i är Rivjärnet, The Tullamore Lads och The Local Eedjits.

Pär ”Pat” Hyberg

Banjo, mandolin, gitarr, sång

Pär Hyberg började spela gitarr som tonåring och har varit aktiv som musiker och låtskrivare sedan 80-talet. Han spelar (bland annat) mandolin, gitarr, banjo, durspel och fiol, med en ständig nyfikenhet för genrer, artister, låtar och stiluttryck. Spelandet och intresset har spänt från rock och metal till ett spektrum av folkmusikstilar.

Pär bor i Ask utanför Röstånga, och förutom Ápagaget spelar han i nuläget i folkmusiktrion Papporkestern och mandolinduon Duo Skröfs.

Krister Wrambjer

Percussion, bas, sång

Krister Wrambjer är en efterfrågad studio- och scenmusiker som framträtt med flera av Sveriges största artister. Med musiken med sig från barnsben studerade han jazz på Skurups Folkhögskola på 80-talet, och har sedan gått vidare in i rock, pop, dansband och folkmusik. Han kom in på irländskt under 90-talet och har tidigare spelat med bl.a. Rivjärnet och The Tullamore Lads.

Krister är uppvuxen i Tyringe, och ja – han tillhör ”den” familjen Wrambjer, som drivit legendariska Café 21 under decennier och arrangerat – och deltagit i – tusentals konserter med våra mest folkkära musiker och sångare.

Petra Kvist

Fiol, sång

Petra Kvist är en välkänd och uppskattad profil i svenskt folkmusikliv: en mångsidig musiker och låtskrivare med gedigen track record av band och musikaliska samarbeten. Hennes fiolspel kan vara drivande, finstämt, sprudlande och rått, med humor, kraft, glädje och svärta, och alltid fängslande och andlöst vackert.

Petra är för närvarande även aktiv i bl.a. trion Trenne. Vid sidan av musiken är hon projektledare för Kulturhuset Trycket i Södra Sandby, samt producent, regissör och manusförfattare för Teater Trycket.